Twee mannen met mogelijk wapen aangehouden in metro Wilhelminaplein Rotterdam

Twee mannen met mogelijk wapen aangehouden in metro Wilhelminaplein Rotterdam

De politie heeft zondagochtend twee mannen aangehouden in een metro op station Wilhelminaplein in Rotterdam. Het tweetal, waarvan er één onder het bloed zat, zouden ook een wapen bij zich hebben. Het tweetal had daarvoor ruzie met elkaar gemaakt op de Dordtselaan. Eén van hen had een ruit ingeslagen en raakte daarbij gewond.

De politie heeft de metro laten stoppen op metrostation Wilhelminaplein en stond het tweetal met getrokken wapens op te wachten.

De bebloeden man liep ijsberend heen en weer, hierdoor kwamen passagiers en het metrostel onder het bloed te zitten. De passagiers konden veilig naar de achterste wagon komen. Eén passagier wilde de bebloeden man helpen. Hij bleek een medewerker van defensie te zijn en probeerde de man rustig te krijgen. Dit lukte niet. 

Politieagenten hebben het metrostel ontruimd en gingen over tot de aanhouding van de twee mannen. De gewonde man werd er niet rustiger op en negeerde in eerste instantie nog de aanwijzingen van de agenten. Nadat de medewerker van Defensie zei dat hij moest gaan luisteren en de bevelen moet opvolgen werd de man rustig en kon hij worden aangehouden. Ook de andere man werd snel aangehouden. De gewonde man is door de ambulancedienst behandeld en overgebracht naar het ziekenhuis waar hij later zich bij de politie mag verantwoorden. De andere man werd direct overgebracht naar het bureau voor verder verhoor.

Uit onderzoek bleek dat de mannen ruzie met elkaar hadden maar beide hadden geen wapen bij zich. De RET liet tegen over RTV-Rijnmond weten dat zij het erg vervelend vinden voor de passagiers. Toen de mannen de metro binnen kwamen was er een conducteur aanwezig in dat deel van de metro.

[tweet account="mediatvnl" id="886533029568684032"]