Twee doden bij vliegtuigcrash Stolwijk (video)

Twee doden bij vliegtuigcrash Stolwijk (video)

In een weiland tussen Bergambacht en Stolwijk is dinsdag een sportvliegtuig neergestort. Aan boord van het vliegtuig zaten twee personen. Het vliegtuig is een Cessna en is van de Rotterdamse maatschappij Sand Air. Het toestel was opgestegen vanaf Rotterdam The Hague Airport. Het toestel vloog via Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda richting Stolwijk toen het plotseling van de radar verdween.

Het toestel kwam in een weiland terecht en ligt ook deels in een sloot. Brandweerduikers hebben de sloten afgezocht om er zeker van te zijn dat er maar twee personen in het vliegtuig zaten. De inzittenden van het toestel zijn ter plaatse overleden. 

Volgens de veiligheidsregio Hollands-Midden hebben getuigen verklaard dat het vliegtuig eerst tegen een boom kwam en toen crashte. De Unit Luchtvaartpolitie en de Onderzoeksraad voor de Veiligheid stellen een onderzoek in naar de toedracht van de crash. 

Volgens RTV-Rijnmond was dit toestel ook betrokken bij een ander ongeval. Dit vond plaats boven het strand van Wassenaar. Het toestel kwam toen in botsing met een reclamevliegtuig van het CDA. De toestellen bleven toen in de lucht 10 seconden aan elkaar vastzitten.