Twee aanhoudingen bij BTGV na schietpartij Spoorweghaven Rotterdam (video)

Op de Spoorweghaven in Rotterdam zijn rond 2:30 uur meerdere schoten gelost. Meerdere personen zijn in auto's gestapt en op de vlucht geslagen. Eén van de auto's is op de Dwarsdijk in Rotterdam klemgereden waarna een BTGV (Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten) werd uitgevoerd en twee aanhoudingen werden verricht.

Zeker 10 politiewagens waren betrokken bij de aanhoudingen van twee mannen. Bij hen zijn 'schiethanden' veiliggesteld: de mannen krijgen zakken om hun handen om onder andere kruitsporen op de handen te kunnen veiligstellen. De politie heeft het voertuig meegenomen en verricht daarin verder onderzoek. In de auto werd onder andere cash en een vuurwapen aangetroffen.

Op de Spoorweghaven troffen agenten ondertussen meerdere hulzen aan die aan weerszijden van straten liggen. In meerdere auto's en andere objecten zijn inslagen te vinden. Een hondengeleider met speurhond heeft buiten de reeds gevonden hulzen nog een aantal andere kunnen vinden. De forensische opsporing is ter plaatse om sporenonderzoek te verrichten. De politie bekijkt daarnaast camerabeelden om een beeld te kunnen vormen van de gebeurtenissen.

Dwarsdijk Rotterdam:

BpsQz5.jpg

Am1uNq.jpg

s84Bp7.jpg

5hUqgu.jpg

7vhyFS.jpg

Spoorweghaven Rotterdam:

iUSzXl.jpg

OsOJqx.jpg

kz7EUa.jpg

PkODjv.jpg

XLnTlU.jpg

2YxqDr.jpg

5mGKjI.jpg

0k39wb.jpg

MJ7O7N.jpg