Turkse supporters vieren feest op Hofplein Rotterdam na overwinning Turkije (video)

Turkse supporters vieren feest op Hofplein Rotterdam na overwinning Turkije (video)

Dinsdagavond hebben tientallen Turkse voetbalsupporters feest gevierd op het Hofplein in Rotterdam. Dit deden zij nadat het nationaal elftal van Turkije had gewonnen van IJsland en zich daardoor geplaatst hebben voor het Europees Kampioenschap van 2016 in Frankrijk. Omdat het bekend is dat de Turkse voetbalsupporters bij een overwinning naar het Hofplein komen om samen feest te vieren had de politie al een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen. 

Onder andere werd een gedeelte van het Hofplein afgesloten voor het verkeer, dit om te voorkomen dat het verkeer hier helemaal vast kwam te staan. Ook mochten de supporters niet bij de fontein gaan staan, maar moesten zij op het trottoir blijven. Het is heel even onrustig geweest in de groep supporters omdat zij het niet eens waren met de politie dat zij niet naar de fontein mochten. Maar uiteindelijk nam de feestelijke sfeer toch de overhand.

Rond 23:30 verzocht de politie de supporters de rust weder te laten keren op het plein, de meeste supporters gaven hier ook direct gehoor aan. Door de overwinning van Turkije op IJsland ligt het Nederlands elftal helaas wel uit de race voor het Europees Kampioenschap in 2016.