Topdrukte op Wereldhavendagen Rotterdam

Topdrukte op Wereldhavendagen Rotterdam

De 34ste Wereldhavendagen in Rotterdam zijn zondagmiddag afgesloten met een slotceremonie, waarbij onder andere de Chinese Draak op het schip is uitgezwaaid. Het evenement is volgens de organisatie zeer succesvol en rustig verlopen.

Mede dankzij het mooie weer trok het evenement meer bezoekers dan vorig jaar, maar de organisatie kan nog geen exacte cijfers geven. Hoogtepunten van de Wereldhavendagen waren de demonstraties met grote schepen, het avondprogramma op zaterdagavond met een groots vuurwerk en de grote Chinese draak van 120 meter lang. Het enorme dier speelde zowel bij de opening als bij de slotceremonie een hoofdrol op het schip Fairplayer.

Vele bedrijven in de havens van Rotterdam openden hun deuren voor publiek, die normaal voor hen gesloten bleven. Demonstraties op het water van de Havendienst en de marine werden door vele bezoekers bekeken. Ook konden nieuwsgierigen een kijkje nemen wat hulpdiensten zoal doen op het Veiligheidsplein, en een ritje maken in een brandweerauto met sirene vond gretig aftrek.

Er werd voorlichting gegeven op het gebied van brandmelders en de risico's van brand. In een tent vol rook kon men op de tast een zogenaamd parcours lopen in een huiskamer, wat beloond werd met een certificaat en een button van de brandweer.

De 34ste editie van het evenement had een Chinees tintje om te vieren dat de Chinezen honderd jaar geleden in Nederland kwamen.

Het thema van de Wereldhavendagen was dit jaar: 'De haven smaakt naar meer'.