Tientallen aanhoudingen bij Koerdische demonstratie in centrum Rotterdam (video)

Tientallen aanhoudingen bij Koerdische demonstratie in centrum Rotterdam (video)

Een Koerdische demonstratie op het Stationsplein in Rotterdam is woensdagavond uitgelopen in vechtpartijen tussen de Koerdische demonstranten en Turkse tegendemonstranten.

De Koerden wilden in Rotterdam demonstreren tegen de Turkse inval in Syrië. Tijdens de demonstratie werden ondermeer een no-flyzone en economische sancties tegen Turkije geeist. Rond 19:15 sloeg de sfeer om toen de Turkse tegendemonstranten de confrontatie zochten met de Koerden. De politie had zijn handen vol om de groepen uit elkaar te houden. Op diverse momenten zag de politie zich genoodzaakt om in te grijpen, hierbij werden diverse personen aangehouden. Bij één van de Koerdische demonstranten werd tijdens een fouillering een verboden wapen aangetroffen.

De politie heeft inmiddels de demonstratie beëindigd, tevens is de demonstranten te verstaan gegeven dat het niet is toegestaan om gezichtsbedekkende kleding te dragen.

[Update]
De politie heeft bekend gemaakt dat er tientallen aanhoudingen zijn verricht. Ook zijn er meerdere agenten (licht)gewond geraakt.