Tiental bedrijfspanden gecontroleerd bij grote integrale controle in Rotterdam-Oost

De politie heeft dinsdag tien bedrijfspanden op het bedrijventerrein aan de Vlambloem in Rotterdam-Ommoord onderworpen aan een integrale controle. Bij meerdere bedrijven waaronder enkele autogarages, een sportschool, een groothandel in sportapparatuur en een groente- en fruitbedrijf deed de politie samen met medewerkers van handhaving, Bouwtoezicht en Stedin onderzoek.

Naleven regelgeving

Tijdens de controle hebben agenten samen met de handhavers en een inspecteur van Bouwtoezicht toegezien op het naleven van de regelgeving die van toepassing zijn bij het type bedrijf welke zij bezochten. Op het moment dat er iets niet in orde is in het bedrijfspand krijgt de eigenaar een overzicht met de acties die moeten worden ondernomen: in bijna alle gevallen was alles in orde.

Bij enkele bedrijven bleek de brandveiligheid niet op orde te zijn, hier wordt op een later moment opnieuw controle naar gedaan. In één bedrijfspand bleek de bouwconstructie niet in orde te zijn, hier is een verder onderzoek naar ingesteld. Bij een tweede bedrijfspand was de hoofdaansluitingskast niet meer verzegelt wat kan betekenen dat er illegaal stroom afgetapt is, hier doet Stedin verder onderzoek naar.

Controle in Growshop

Nadat de actie bij de bedrijfspanden aan de Vlambloem werd afgerond is zijn de agenten verder gegaan met de controle van een growshop welke aan de Aluminiumstraat in Rotterdam-Alexander gevestigd zit. In de growshop die attributen verkoopt voor het kweken van diverse gewassen in kassen en binnenhuis werd een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen welke in beslag zijn genomen.Buiten de aangetroffen drugs werden er in de growshop, _die tot 2018 wél aan de Vlambloem in Ommoord gevestigd zat_, groeimiddelen en lampen aangetroffen die volgens artikel 11A van de opiumwet verboden zijn omdat dit de productie van bijvoorbeeld hennep kan versnellen.

Vier aanhoudingen

De eigenaar van de growshop werd na de vondst van de drugs en de verboden attributen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor. Verder onderzoek in de growshop leidde naar een woning: aldaar ging een verdachte op de vlucht die tijdens zijn vluchtpoging een hoevelheid drugs verstopte. Na een achtervolging kon de verdachte alsnog worden ingerekend, twee andere personen werden eveneens aangehouden in het onderzoek. Tijdens de doorzoeking in de betreffende woning en meerdere auto's stuitten de agenten op nog meer drugs en een hoeveelheid geld.

Zakken wiet

In totaal namen agenten meerdere zakken wiet en een hoeveelheid hasj in beslag, ook werd er 7000,- aan contant geld aangetroffen. Van een gebruikershoeveelheid wiet was inmiddels geen sprake meer: de zakken hadden in totaal een gewicht van circa anderhalve kilo.

Automobilisten op de bon

Tijdens de integrale actie werd ook het verkeer wat het bedrijventerrein op- en af wilde onderworpen aan een korte controle. Drie bestuurders konden hun rijbewijs niet tonen omdat bleek dat zij er geen hadden, drie andere automobilisten kregen een bon omdat zij reden met veel te gladde banden.

fgeRvz.jpeg

wPbkuW.jpeg

ysptEx.jpeg

gw1sp3.jpeg

jn9UEZ.jpeg

YkTa65.jpeg

eDu676.jpeg

kJMvlD.jpeg

487yJq.jpeg

xWCxHd.jpeg

H7xfXh.jpeg

TTfl9l.jpeg

pDpSUg.jpeg

A2hauD.jpeg

VVuLjG.jpeg

v0bp98.JPG

73Tarb.jpeg

sL8goX.jpeg