Tiener in klas mishandeld op Thorbecke aan Prinsenlaan Rotterdam

Tiener in klas mishandeld op Thorbecke aan Prinsenlaan Rotterdam

Twee leerlingen van het Thorbecke in Rotterdam-Prinsenland zijn geschorst na de mishandeling van een medeleerlinge. Het 14-jarige meisje werd afgelopen week onder schooltijd gevloerd door een leerlinge en daarna meerdere keren in het gezicht geslagen. De mishandeling is door een leerling vastgelegd op video. 

Daarop zou te zien zijn dat klasgenoten van het meisje toekeken en niet ingrepen. Zowel het agressieve meisje als de jongen die de mishandeling vastlegde op video zijn voorlopig geschorst. De zaak is door de school overgedragen aan de politie. Het meisje en haar vader hebben inmiddels aangifte gedaan. De vader van het slachtoffer is zelf werkzaam bij de politie en is voormalig Kamerlid. Het meisje hield kneuzingen en misselijkheid over aan de mishandeling. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Eerder dit jaar kwam het Thorbecke ook al een keer in opspraak omdat de mishandeling van een meisje werd gefilmd door omstanders. Daarna zijn vier jongeren opgepakt. De hoofdverdachte in deze zaak zat wekenlang vast en is niet meer welkom op school.