Thema Wereldhavendagen 2016: ‘The Smartest Port’

Thema Wereldhavendagen 2016: ‘The Smartest Port’

Vandaag is het thema van de Wereldhavendagen 2016 onthuld: The Smartest Port. “Op vrijwel elk aspect draait de haven van Rotterdam mee in de wereldtop”, aldus Sabine Bruijnincx, directeur van stichting Wereldhavendagen. “Dat maakt het niet alleen een geweldige leerschool, er zijn ook volop mogelijkheden en support voor innovators om te slagen.

Bijvoorbeeld op het gebied van containers, (petro)chemie, offshore, spoor en (break)bulk, maar ook als het gaat om circulariteit of het internet of things. Innovatie stroomt door stad en haven. Dit maakt Rotterdam niet alleen één van de grootste havens ter wereld maar ook de slimste. Op 2, 3 en 4 september zullen honderdduizenden bezoekers uit Nederland, maar ook van ver over de grenzen, dit mee gaan maken als ze een kijkje achter de schermen komen nemen.”

Het programma is volgens Bruijnincx nog volop in ontwikkeling. Wat echter wel duidelijk is, is dat het evenement wederom grootser van opzet wordt. “We betrekken dit jaar ook de Rijnhaven er veel meer bij, waar volop nautische demo’s zullen worden gegeven.” Het ‘uitdijen’ naar Katendrecht zet ook voort. “Ook daar komen fors meer activiteiten dan vorig jaar.”