Teveel bestuurders aangehouden bij alcoholcontroles in de regio

Teveel bestuurders aangehouden bij alcoholcontroles in de regio

Zaterdag zijn er op verschillende plekken door de regio alcoholcontroles gehouden. Totaal hebben er ruim 5000 bestuurders geblazen, van wie er 67 teveel op hadden. Maassluis deed de controle op de kruising van de Dr. Albert Schweitzerdreef met de Westlandseweg  en op de Maasdijk. Hier zijn 1047 personen gecontroleerd. 

Op de rotonde Rozenlaan met de Wagenstraat waren dat er 461. In Vlaardingen zijn op de rotonde bij station Vlaardingen-Oost 1077 personen aan de kant gezet. Dit leverde bekeuringen op voor rijden zonder helm, rijden zonder scooterbewijs en zonder rijbewijs. En vier keer was er teveel gedronken. 

De alcoholcontrole bij de Maastunnel en op de Vaanweg in Charlois leverde 39 arrestanten op, van wie er eentje 1160 ugl blies. Het rijbewijs werd meteen ingenomen. Ook Spijkenisse deed mee onder de noemer ‘Spijk op slot’ met drie controleplaatsen: Hekelingsweg bij het pontje, de Groene Kruisweg en de Hartelweg bij tankstation Firezone. Hier werden bijna 2500 bestuurders gecontroleerd van wie er 13 zijn aangehouden omdat ze te veel hadden gedronken. Het blaasrecord was 435 ugl. 

De Jaques Dutilhweg in Rotterdam was ook van de partij, samen met de CG Roosweg in Krimpen aan den IJssel. Daar hadden 11 bestuurders te diep in het glaasje gekeken, en was 625 ugl de hoogste uitslag. 

De acties begonnen ’s avonds om 23.00 uur en duurde tot vroeg in de ochtend. De nuchtere autorijders kregen een BOB sleutelhanger.