Terrasbezoek na lange tijd weer mogelijk

Na zeven maanden wachten is het eindelijk zo ver: de horeca mag weer open. Vanaf 12:00 uur vandaag kon men weer genieten van een biertje in de zon, op het terras. Aan de heropening zitten wel een aantal regels verbonden. 

De terrassen kunnen buiten open van 12:00 uur tot 18:00 uur. Op het terras moet 1.5 meter afstand worden gehouden. Aan een tafel mogen maximaal twee personen, of een huishouden, zitten. De terrassen zijn zo ingericht dat aan deze voorwaarden voldaan kan worden. 

In Dordrecht was het al snel druk op het Scheffersplein. Rond 13:00 uur zaten de terrassen daar zo goed als vol. Ook aan de Nieuwe Haven genoten de gasten van een drankje in de zon. Het terras van café Lef was zelfs vrolijk versierd met slingers. Om de terrassen meer ruimte te geven, zijn op sommige plekken in het centrum plantenbakken neergezet op de weg. Zo kan het terras veilig uitbreiden. Niet overal in Dordrecht gingen de terrassen open. Onder andere DeliCees en het Wantijpaviljoen houden hun terrassen nog even gesloten.  

BqJWJH.jpg

7fNl8n.jpg

1LKMMe.jpg

N2CXoZ.jpg

oQM1pK.jpg

oV3oJe.jpg

lsg9E5.jpg

In Rotterdam werd ook genoten van een drankje in de zon. Ook daar zaten de terrassen al snel vol. Bijvoorbeeld aan de Oude Haven, daar was het weer ouderwets genieten. 

ZoSL5I.jpg

utyQte.jpg