Taxichauffeur gewond en beroofd van taxi Heemraadssingel Rotterdam (video)

Taxichauffeur gewond en beroofd van taxi Heemraadssingel Rotterdam (video)

In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Heemraadssingel in Rotterdam een taxichauffeur lichtgewond geraakt en beroofd van zijn taxi.

De chauffeur haalde rond één uur een klant op bij treinstation Schiedam centrum. De klant gaf aan dat hij vervoerd wilde worden naar de Coolsingel. Op de Heemraadssingel wilde de klant graag pinnen. Hij stapte uit. Eenmaal terug vraagt hij de taxichauffeur om geld. De chauffeur probeert een beroving te voorkomen maar moet dit bekopen met een flinke klap op zijn hoofd. De verdachte slaat hem met een fles sterke drank op zijn hoofd, steelt zijn portemonnee en gaat er met de taxi vandoor.

Het slachtoffer weet een collega te waarschuwen, die op zijn beurt de politie weer op de hoogte stelt. Agenten vinden de bebloede man op de Heemraadssingel. Hij is door ambulancepersoneel onderzocht.

Onderzoek
In de omgeving is een onderzoek ingesteld naar de dader. De taxi werd terug gevonden in Schiedam. De dader is vooralsnog niet aangetroffen. Uitgebreid sporenonderzoek en de mogelijke beschikbaarheid van camerabeelden moet daar verandering in brengen.

Getuigenoproep
De politie wil graag in contact komen met getuigen. Heeft u in de nacht van donderdag rond één uur iets van deze beroving gezien? Heeft u informatie over de dader?
Het gaat om een blanke man van ongeveer 45 jaar oud. Hij droeg een petje op het moment van de beroving.
Heeft u informatie? Bel dan de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.