Tattookillers vrijgesproken van moord op Onno Kuut

Tattookillers vrijgesproken van moord op Onno Kuut

Alle vier de tattookillers zijn door de rechtbank in Rotterdam vrijgesproken voor de moord op Onno Kuut in 2009. Tegen de vier verdachten, waaronder Cor Pijnen uit Schiedam, werd eerder levenslang geëist. Het lichaam van Onno uit Enschede werd in 2009 gevonden in de duinen van Hoek van Holland. Hij was gemarteld en zijn keel was doorgesneden. Het mes waar hij mee is gedood, is nooit gevonden. De spullen van Kuut werden opgevist uit een sloot in Schiedam.

De mannen die voor de rechter stonden zijn Evert S. en Jeroen S. uit Leerdam en de broers Cor en Brian uit Schiedam. Zij danken de naam "tattookillers" uit de Chinese tatoeages op hun rug. De verdachten zeiden eerder al dat zij onschuldig waren. 

Volgens de rechter heeft het Openbaar Ministerie te weinig bewijs geleverd tegen het viertal. Uit het dossier zouden meerdere motieven zijn voor de moord, maar dat heeft geen duidelijkheid gegeven aldus de rechter. Het OM zegt dat Onno is gedood in een woning in Leerdam. Volgens de rechter is dat onvoldoende bewezen. De woning staat midden in het centrum en ook heeft er niemand iets gemerkt. Volgens de rechter is ook niet duidelijk wanneer Onno om het leven is gebracht. De vraag wie Onno dan wel heeft gedood is dan ook niet beantwoord. De auto van Brian P. stond korte tijd stil op de plek waar later de spullen van Onno werden gevonden. Dit is volgens de rechter onvoldoende bewijs. De rechter zegt dat Brian P. er wel alle schijn van heeft betrokken te zijn bij de moord, maar dat het onvoldoende is voor daderschap.

Het Openbaar Ministerie heeft twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

Cor Pijnen knipte enkele weken geleden zijn enkelband door. Sinds dien is hij op de vlucht. Hij is voor het laatst gezien op 21 januari in Schiedam. Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is op zoek naar hem.