Tanken zonder te betalen met gestolen voertuig

Tanken zonder te betalen met gestolen voertuig

Woensdagochtend ging een automobilist er aan de Vaanweg vandoor nadat hij getankt had zonder te betalen. De auto waar hij in reed bleek gestolen. Na een korte achtervolging en een uitgebreide zoektocht kon met behulp van diensthond Rico een 18 jarige verdachte worden aangehouden.

Rond 2.40 uur stopte een auto met daarin twee inzittende bij het tankstation aan de Vaanweg. Het duo viel op bij een medewerker van het tankstation doordat de bestuurder achter het stuur bleef zitten terwijl de bijrijder tankte. Omdat de medewerker het niet vertrouwde schakelde hij de pomp na enige tijd op afstand uit. Zijn inschatting bleek juist en de mannen gingen er direct vandoor. Hierop werd direct de politie in kennis gesteld.

Na controle bleek het voertuig gesignaleerd te staan als gestolen. Op de Grote Kreek zagen agenten het voertuig met grote snelheid voorbij komen. De achtervolging werd ingezet en via Keizerswaard naar de Zevenoord waar de bestuurder tot stilstand kwam tegen een geparkeerd voertuig. De vlucht werd hierop te voet voortgezet.

Hierop heeft de politie ruim 40 minuten met behulp van diensthond Rico de omgeving afgezocht. Op een zeker moment pikte Rico het spoor van èèn van de verdachten op wat leidde naar enkel bosschages. De verdachte werd enkele minuten toegeroepen dat de hond ingezet zou worden als hij niet te voorschijn zou komen, dit laatste was hij echter niet van plan. Uiteindelijk bleek dit een slechte beslissing van zijn kant, want toen diensthond Rico werd los gelaten had hij hem in korte tijd gevonden en pakte hij de verdachte in zijn arm. De 18-jarige Vlaardinger bleek doornat omdat hij tijdens zijn vlucht enkele slootjes te hebben doorkruist. Hij is aangehouden voor heling en diefstal.

Naar de identiteit van de tweede inzittende wordt een onderzoek ingesteld. Daarvoor zijn onder andere camerabeelden van het tankstation veiliggesteld. Het gestolen voertuig is in beslag genomen.