Supermarkt ontruimd na brand Marijkesingel Barendrecht

Supermarkt ontruimd na brand Marijkesingel Barendrecht

Een MCD supermarkt op de Marijkesingel in Barendrecht is woensdagochtend ontruimd nadat er een brand is uitgebroken. In de eerste instantie werd de brandweer met groot materieel gealarmeerd voor een gaslekkage, eenmaal aanrijdend bleek er ook brand te woeden in de supermarkt waarna deze is ontruimd.

Vanwege de brand hebben hulpdiensten uit voorzorg opgeschaald naar het sein "Grote brand" gevolgd door GRIP 1. Volgens berichtgeving zou het gaan om een lekke gasleiding die onder het dak in brand heeft gestaan, de brandweer geeft inmiddels het sein "brand meester".

Inmiddels wordt er door de hulpdiensten afgeschaald, de situatie valt dusdanig mee dat verdere inzet van de hulpdiensten niet noodzakelijk is. De supermarkt was op het moment van het incident gesloten voor publiek. Momenteel is er een grote verbouwing gaande in de supermarkt. De brandweer heeft in de bovengelegen woningen diverse metingen uitgevoerd maar geen verhoogde concentraties gas gemeten. Ook in de aangrenzende bergingen direct naast de supermarkt zijn geen bijzonderheden aangetroffen door de brandweer.