Stroomuitval in 55+ flat Goudenregenplein Spijkenisse

Stroomuitval in 55+ flat Goudenregenplein Spijkenisse

In flatgebouw Markensteijn in Spijkenisse is zaterdagmiddag omstreeks 13:30 uur de stroom uitgevallen. In het flat waar 55+ woningen zijn ondergebracht, zitten ongeveer 100 senioren. 48 woningen werden getroffen door de stroomuitval. Er werd zaterdagavond uiteindelijk een plan gemaakt om te kijken welke actie de hulpdiensten eventueel konden ondernemen voor de getroffen bewoners. 

Stedin wist echter in korte tijd de stroomvoorziening te herstellen voor de gedupeerde bewoners. Oorzaak bleek een defecte kabel te zijn buiten het getroffen flat. Kort voor 20:30 uur werd gefaseerd de spanning weer op het net gezet en kon men de verwarming weer aanzetten. De brandweer heeft in de woningen een na-controle uitgevoerd of alles weer functioneerde.

Reanimatie na trappen lopen

Vanwege de stroomuitval van vanmiddag moesten de getroffen bewoners gebruik maken van het trappenhuis. Eén van hen raakte als gevolg daarvan onwel. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en de persoon moest worden gereanimeerd. Deze liep gelukkig goed af waarop de man is overgebracht naar het ziekenhuis.