Strooiwagens Rijkswaterstaat vannacht de weg op

Strooiwagens Rijkswaterstaat vannacht de weg op

Komende nacht en maandagochtend gaat Rijkswaterstaat met strooiwagens aanvangen aan de eerste gladheidsbestrijding. Zondag viel er in het land al winterse neerslag in de vorm van sneeuw en hagel. Hierdoor was het op meerdere plekken een winters aanzien. In de nacht zijn de temperaturen vaak het laagst, komende nacht daalt de temperatuur tot het vriespunt. 

Rijkswaterstraat strooit preventief op de (A) wegen die door hen beheerd worden. Zo kan het voorkomen dat er wegen niet voorzien worden van strooizout, deze vallen dan binnen de verantwoordelijkheid van gemeenten en provincies. Rijkswaterstaat kan ook op een aantal (N) wegen de gladheid bestrijden.

Verder liet de dienst vandaag weten dat het verstandig is om uw rijstijl aan te passen en voorzichtig te zijn vanwege de (lokale) gladheid. Mogelijk zullen de autobezitters de ruiten moeten krabben maandagochtend. De politie adviseert dit zorgvuldig te doen op alle ramen. Door slechts een gedeelte van uw ruit te ontdoen van opgevroren ijs en het zicht op de weg belemmerd wordt, loopt risico beboet te worden.