Spijkenisser verdacht van 70 vernielingen Galileilaan Spijkenisse

Spijkenisser verdacht van 70 vernielingen Galileilaan Spijkenisse

Met de aanhouding van een 68-jarige inwoner uit Spijkenisse verwacht de politie een einde te hebben gemaakt aan een reeks vernielingen aan geparkeerde auto’s in de Galileilaan in Spijkenisse. De politie acht de man verantwoordelijk voor zo'n 70 vernielingen.

In de periode augustus 2015 tot en met heden vonden in de Galileilaan met enige regelmaat vernielingen plaats aan geparkeerde personenauto’s. Deze vernielingen vonden op verschillende tijdstippen plaats en met tussenpozen van soms relatief korte periodes van ‘rust’. In totaal ontving de politie 68 aangiften en meldingen van vernielingen. In de directe omgeving van deze straat kreeg de politie in dezelfde periode nog een 17 aangiften en meldingen te verwerken. In nagenoeg alle gevallen ging het om het bekrassen van personenauto’s. Ondanks inspanningen van agenten van het basisteam Nissewaard kreeg men geen zicht op (een) mogelijke verdachte(n). Toen de afgelopen dagen wederom enkele vernielingen aan personenauto’s werden gemeld, besloot de politie de inzet te verhogen.

Politie-actie leidt tot snelle doorbraak
Meerdere agenten hielden de afgelopen dagen in burger toezicht op met name de Galileilaan. Ook de wijkagent was betrokken bij de inzet die uiteindelijk dinsdag 19 april leidde tot een aanhouding. Agenten zagen die dag omstreeks 15.45 uur een man lopen die zich zeer schichtig gedroeg. De man bleef opvallend lang bij een van de geparkeerde personenauto’s staan. De agenten zagen dat hij vervolgens met zijn hand waarin de man vermoedelijk een scherp voorwerp hield over de lak heen en weer bewoog. Dat was voor de agenten het moment in om in te grijpen. Hij werd direct aangehouden. De auto vertoonde enkele diepe krassen in de lak. De man, een inwoner uit Spijkenisse, werd overgebracht en de afgelopen dagen gehoord. Hij ontkende in het verhoor elke betrokkenheid. De politie is overtuigd dat ze met de aanhouding van de Spijkenisser de juiste verdachte hebben aangehouden.

Oproep aan gedupeerden
De politie roept gedupeerden uit met name de Galileistraat die zich nog niet hebben gemeld op om alsnog aangifte te komen doen. De verdachte is in vrijheid gesteld en moet zich op een later moment voor de rechter verantwoorden. Het onderzoek wordt dan ook de komende dagen voortgezet.