Specialisten zoeken naar mogelijke drenkeling Maashaven OZ Rotterdam

Specialisten zoeken naar mogelijke drenkeling Maashaven OZ Rotterdam

Specialisten van de Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen (SOAD) en het team Landelijke Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) zijn sinds zondagmiddag bezig met een zoekactie aan de Rotterdamse Maashaven OZ.

Zondagmorgen kreeg de politie een melding dat er op een steiger aan de Maashaven een mobiele telefoon was gevonden. Deze telefoon bleek na onderzoek toe te behoren aan een schipper. De politie heeft geprobeerd om contact met de betreffende man te krijgen, maar dat is tot op heden nog niet gelukt.

Om uit te sluiten dat de man in het water is gevallen en vertrokken is zijn de specialisten van de SOAD en het LTOZ ter plaatse gekomen om met hun gespecialiseerde apparatuur zoekslagen rond de steiger te maken. Zolang er niets wordt aangetroffen zal er door worden gezocht totdat het donker is.

De SOAD is een stichting die draait op vrijwilligers. Het doel van de stichting is om de lichamen van verdronken personen zo snel mogelijk op te sporen en te bergen. Dit mede omdat de vermissing voor de directen naasten vaak een lange periode van verdriet en onzekerheid is. Voor het zoeken naar drenkelingen heeft de stichting zelf een effectief dregsysteem ontwikkeld, zoals dat ook zondag is ingezet in Rotterdam.