Snelweg A15 volledig afgesloten door zeer grote brand bedrijfsgebouw Van Hennaertweg Alblasserdam (video)

Zondagmiddag is een zeer grote brand uitgebroken op het dak van een bedrijfsgebouw aan de Van Hennaertweg in Alblasserdam. Het complete dak met zonnepanelen staat in brand en dikke zwarte rookwolken trekken over de snelweg A15.

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt naar de zeer grote brand. Met meerdere hoogwerkers wordt met man en macht geprobeerd de brand te bestrijden. Inmiddels hebben de hulpdiensten opgeschaald naar het sein "GRIP1" waardoor er een gecoördineerde aanpak wordt gemaakt tussen verschillende hulpdiensten om het incident onder controle te krijgen.

Inmiddels is de snelweg A15 in beide richtingen volledig afgesloten vanwege de rookontwikkeling. De hulpdiensten hebben nog verder opgeschaald naar sein "GRIP2". Wat dit inhoudt, leest u hier. Daarnaast is een NL-Alert verspreid om de directe omgeving te waarschuwen uit de rook te blijven.

Er zijn dusdanig veel brandweervoertuigen ter plaatse dat er een tweede "Groot watertransport" is aangelegd om zoveel mogelijk brandweervoertuigen constant van bluswater te kunnen voorzien. Dit is nodig om de brand te bestrijden en het naastgelegen pand continu met water te kunnen koelen, ter voorkoming van dat de brand overslaat. De brandweer laat het brandende pand gecontroleerd uitbranden.

grjXMT.jpg

JZJ6s7.jpg

oHZKMy.jpg

QNYn2p.jpg

V9Vvft.jpg

Ic8bXB.jpg

cSftvz.jpg

QXRiih.jpg

jDd1Ws.jpg

Mpnr7E.jpg

HCuhPO.jpg

aTXNVn.jpg

7fmnPQ.jpg