Sleepboot slaat om op Nieuwe Waterweg

Sleepboot slaat om op Nieuwe Waterweg

Door het slechte weer is donderdagmiddag in Hoek van Holland een sleepboot omgeslagen. Twee opvarenden, de kapitein en machinist van het schip, worden nog vermist. Dat gebeurde in de omgeving van de pier van Hoek van Holland, door nog onbekend oorzaak.

Er bevonden zich vijf mensen aan boord van de sleper. Twee konden zich redden, een derde werd later gevonden. Dat maakte een woordvoerster van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond bekend. Volgens de woordvoerster heeft het kapseizen te maken met de slechte weersomstandigheden. Hulpverleningsorganisaties rukten massaal uit naar de Berghaven.

Het gaat om de sleepboot 'Fairplay-22' van het sleepbedrijf 'Fairplay Towage BV'. Het schip sloeg tijdens zwaar weer om terwijl deze een ferry van de Stena Line uit Engeland naar de haven aan het slepen was. Duikers probeerden tevergeefs met klopsignalen op de boeg van het schip een levensteken van de twee vermisten op te vangen. De Taklift 7 zal de sleepboot gaan bergen.

Volgens de politie wordt de reddingsactie bemoeilijkt door het slechte weer ter plaatse. Het zoeken naar personen in zee is inmiddels gestaakt. Er passeren weer schepen langs de plek van het incident. Vanuit de Rotterdamse Waalhaven is versterking onderweg naar Hoek van Holland, waaronder de Taklift 7.

Rond half tien zijn drijvende bokken begonnen het schip naar rustiger water te slepen. Daar wordt het schip gestabiliseerd, waarna de zoektocht in het ruim doorgaat.

De kans dat er overlevenden aangetroffen zullen worden, is gezien de verstreken tijd, zeer klein.