Silfano M. ontkent betrokkenheid bij dood rapper Feis na schietpartij

Silfano M, de verdachte van de dodelijke schietpartij op de Nieuwe Binnenweg op 1 januari 2019 ontkent dat hij rapper Feis heeft doodgeschoten. Silfano M. stond woensdagochtend terecht in de rechtbank in Rotterdam en ontkent überhaupt ooit een wapen of munitie in handen te hebben gehad: ,,ik heb hier niks te vertellen”.Bij de bewuste schietpartij tijdens nieuwjaarsnacht kwam rapper Feis om het leven nadat hij onder vuur genomen werd, zijn broer Bilal werd eveneens beschoten en raakte zwaargewond.

Wat de aanleiding van de schietpartij is geweest is tot op de dag van vandaag niet duidelijk, mogelijk heeft het te maken gehad met een woordenwisseling die ontstond in een café toen Feis (die toen op krukken liep) een vriend van M. vroeg opzij te gaan zodat hij kon passeren.Nog geen 24 uur na de schietpartij was de verdachte van de aardbodem verdwenen, dit mede omdat zijn foto al snel via social media werd verspreid.

Na een zoektocht van vijf maanden werd de mogelijke schutter in Kerkrade aangehouden door een arrestatieteam op een locatie waar hij zat ondergedoken, zelf verklaart M. in paniek te zijn weggevlucht omdat hij net enkele maanden vrij was.Naast de dodelijke schietpartij op de Nieuwe Binnenweg wordt Silfano M. ook verdacht van een beschieting op de A20 in december 2018: een automobilist werd hier beschoten vanuit een andere auto na een verkeersruzie.

M. ontkent  enige vorm van betrokkenheid en weigert verdere verklaringen af te leggen over beide incidenten.De rechtzaak wordt morgen voortgezet, hierna zal ook een strafeis worden voorgelegd.

EH4IKj.JPG

YfjzUF.JPG