Scooterrijder probeert in Rotterdam agent van zijn motor te trappen

Scooterrijder probeert in Rotterdam agent van zijn motor te trappen

Een scooterrijder heeft in de nacht van donderdag op vrijdag geprobeerd een motoragent van zijn voertuig te trappen. Dat gebeurde tijdens een achtervolging door het centrum van Rotterdam. De rit eindigde in het Euromastpark. 

De achtervolging begon om  01.50 uur op de Gerdesiaweg. Daar haalde de bestuurder van een scooter gevaarlijke capriolen uit. Een surveillerende politieman zag dat en wilde hem en zijn bijrijder daarom controleren. Maar de bestuurder negeerde het stopteken en reed verder. Er ontstond een achtervolging door het centrum van Rotterdam, waarbij de scooterrijders de motoragent van zijn voertuig probeerden te trappen. De gevaarlijke rit eindigde uiteindelijk in het Euromastpark. Daar wist het duo ongezien de scooter achter te laten en er vandoor te gaan. 

De politie startte een zoektocht in het park en vond daarbij één van de heren: een 22-jarige man uit Schiedam. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich. Zijn maatje werd niet meer gevonden. In de buddyseat van de scooter, en in een tas, bleek inbrekerswerktuig te zitten, zoals een betonschaar en een slotentrekker. Dit is in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.