VIDEO | Meerdere doden bij schietpartij en grote brand, incidenten gerelateerd

Bij een leslocatie van het EMC aan de Rochussenstraat in Rotterdam en een woning op het Heiman Dullaertplein in Rotterdam zijn twee gewonden gevallen bij schietpartijen. Ook is een grote uitslaande brand ontstaan. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig.

Twee personen zijn gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Van het incident bij het EMC is bekend dat het slachtoffer gereanimeerd is. Het arrestatieteam is ter plaatse, melden getuigen. Op het Heiman Dullaertplein in Rotterdam brak een zeer grote brand uit. De brand was uitslaand. Ook zijn explosies gehoord. Voor beide incidenten zijn een tiental ambulances en drie traumahelikopters opgeroepen. Er is opgeschaald naar GRIP 2.

De politie is naar aanleiding van beide incidenten op zoek naar een verdachte, weg met motorfiets. Draagt gevechtskleding, is lang, heeft zwart haar, midden 20, draagt rugzak en headphone en heeft een handvuurwapen.

UPDATE 16:30 | Bij het Erasmus MC, aan de kant van de Westzeedijk, is door het arrestatieteam een verdachte aangehouden. Onderzocht wordt of dit de verdachte betreft die verantwoordelijk is voor de schietpartijen. In het gebouw waar eerder geschoten werd, is brand uitgebroken. De brandweer heeft de brand geblust.

UPDATE 17:45 | De politie meldt dat er bij beide schietpartijen meerdere dodelijke slachtoffers zijn gevallen. De politie zal op een later moment een verdere toelichting geven. De verdachte die eerder op de Westzeedijk is aangehouden betreft een 32-jarige Rotterdammer. Zijn mogelijke rol en betrokkenheid bij de schietincidenten wordt onderzocht.

UPDATE 19:45 | Bij een persconferentie op het Stadhuis in Rotterdam is bekend gemaakt dat de verdachte een vrouw (39) en haar dochter (14) heeft neergeschoten. De vrouw overleed direct aan haar verwondingen. De dochter ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De verdachte heeft in de medisch faculteit van het EMC een 43-jarige man doodgeschoten. Hij was daar docent.

UPDATE 20:20 | De politie maakt zojuist bekend dat ook het 14-jarige meisje aan haar verwondingen is komen te overlijden.

Rochussenstraat:

40aF7Y.JPG

lh08dz.JPG

n4haTe.JPG

AmhsVA.jpg

paCVIF.jpg

Jz7f7K.jpg

Heiman Dullaertplein:

PjuVUS.jpg

OkOLLH.jpg

d07efY.jpg

ROqIYx.jpg

Persconferentie Stadhuis:

ynabZv.jpg

1Uy7d4.jpg

Jsm35H.jpg

IXfgp0.jpg