Schietpartij Rotterdam-Alexander in Opsporing Verzocht

Schietpartij Rotterdam-Alexander in Opsporing Verzocht

In het onderzoek naar de schietpartij die op 10 september rondom winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam plaatsvond heeft de politie vrijdagmiddag stoepborden met daarop een getuigenoproep geplaatst. Op de bewuste dinsdagochtend wordt een koppel, een 37-jarige man en een 45-jarige vrouw in de Duikerstraat onder vuur genomen met een kalasjnikov door de inzittenden van een BMW. 

Tijdens de schietpartij ontstaat een achtervolging die zich voortzet naar de Kreeftstraat, aldaar vlucht het duo het winkelcentrum in waar ze uiteindelijk zijn aangehouden. Na de schietpartij gaan de schutters er vandoor richting de Hoofdweg waar ze vervolgens onder bedreiging van een machinegeweer beroofd wordt van haar auto.

Na de schietpartij is de politie een grootschalig onderzoek gestart, hierin is gesproken met diverse getuigen, is er een inval gedaan in een woning en worden diverse camerabeelden veiliggesteld. Ondanks deze inspanningen zijn de schutters nog niet aangehouden, hierom zijn in de omgeving stoepborden geplaatst en doet de politie binnenkort een getuigenoproep in het programma Opsporing Verzocht.