Schiedamse moordverdachte Cor P. knipt enkelband door en slaat op de vlucht

Schiedamse moordverdachte Cor P. knipt enkelband door en slaat op de vlucht

De Schiedamse moordverdachte Cor P. (36) is na het doorknippen van zijn enkelband op de vlucht geslagen. Hij droeg die enkelband vanwege een andere zaak, een mislukte liquidatie. Hij is één van de vier verdachte in de zaak van de tattookillers. 

In 2009 zouden zij Onno Kuut hebben vermoord en zijn lichaam hebben begraven in de duinen van Hoek van Holland. Dat lichaam werd 25 maart 2009 gevonden. Eerder eiste het OM al levenslang tegen Cor P. De drie andere kregen het zelfde te horen. 

Donderdag is er en tussenzitting in Rotterdam in de zaak van Kuut, omdat getuigen opnieuw zijn gehoord. Bij de start van de zitting werd geconstateerd dat Cor er niet was. Cor doet daarmee zijn bijnaam "De Paling" eer aan. Eerder wist hij ook al te ontsnappen aan de politie en ontsporing hij de dans in een andere moordzaak.

Justitie heeft de rechter gevraagd de drie vast te zetten in een cel omdat ze vluchtgevaarlijk zijn. 

Geert Wilders heeft zich inmiddels ook laten horen over de ontsnapping. "Kappen met die enkelbanden! Dit soort gasten mogen sowieso nooit uit voorarrest worden vrijgelaten maar horen in de cel!".

[tweet account="mediatvnl" id="1220307901870432256"]