Schiedamse brandweer opent deuren voor publiek

Schiedamse brandweer opent deuren voor publiek

De brandweer van Schiedam opende zaterdag hun deuren voor het publiek. De dag werd geopend door de burgemeester van Schiedam. Er was voor de bezoekers veel te doen, zo kon er gespoten worden met een brandweerslang en kon je praten met een duiker in een duiktank. De voertuigen van de kazerne Schiedam stonden opgesteld voor de kazerne zodat iedereen een kijkje kon nemen. Op het achterterrein stond een ambulance waar de ambulancebroeders de vragen van geïnteresseerde kinderen beantwoorde.

Een oude materiaalwagen van de Belgische brandweer Maaseik stond als foodtruck waar de kids met vol stickervel een patatje halen. De afdeling veilig leven liet zien hoe je een vlam in de pan moet blussen en hoe je het niet moet blussen. 

Een uniek moment was de samenkomst van drie Amerikaanse Ahrens-Fox brandweerwagens uit 1927! Twee van de drie zijn in beheer van Roteb Lease Rotterdam en een van de Brandweer Veteranen Rotterdam. Die laatste is enige maanden geleden gekocht op de veiling, dit is het eerste evenement waar de drie voertuigen samen te zien zijn. Het Rotterdamse brandweerkorps is het enige korps die dit model heeft gehad in Nederland. De enthousiaste vrijwilligers van de Ahrens-Fox beantwoordde alle vragen van de vele nieuwsgierige bezoekers.