Schiedammer aangehouden na dubbele inbraak

Schiedammer aangehouden na dubbele inbraak

De politie heeft in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 januari 2016 twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een tankstation aan de Van Heeswijkstraat in Kaatsheuvel. De verdachten zijn beiden 44 jaar oud en afkomstig uit Schiedam en Dordrecht. Ze worden er bovendien van verdacht een woninginbraak te hebben gepleegd in dezelfde straat.

Agenten reageerden rond 03.40 uur op een inbraakalarm en zagen een man wegrennen in de richting van de Sint Josephstraat. Met diverse andere politie-eenheden stelden ze direct een onderzoek in de omgeving in en zetten de directe omgeving van de Sint Josephstraat af. Met behulp van wakker geworden buurtbewoners kon op het dak van een woning de eerste verdachte worden aangehouden. Een politiehond wist met zijn hondengeleider de tweede verdachte te vinden, hij hield zich verborgen in een schuur. In de directe omgeving trof de politie bovendien inbrekerswerktuig en de buit aan. De twee verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en hebben de rest van de nacht in de cel doorgebracht.

Tweede zaak
Later in de nacht bleek er ook te zijn ingebroken in een woning in de Van Heeswijkstraat. Na een eerste onderzoek werd vastgesteld dat deze inbraak ook op het conto van de twee mannen kan worden geschreven.