Schiedam zwemt voor Spieren voor Spieren met Branders Zwemtocht

Schiedam zwemt voor Spieren voor Spieren met Branders Zwemtocht
Tijdens de Branders Zwemtocht op 29 september werd er voor de 6e keer gezwommen voor Spieren voor Spieren. Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. 

Wij vinden dat ieder kind met een spierziekte spierkracht en dus spierballen verdient. Tijdens de Brandersfeesten werd zaterdag 29 september voor de 6e keer de inmiddels befaamde Branders Zwemtocht georganiseerd. Deze 6e editie van de Schiedamse Branders Zwemtocht werd wederom gezwommen door de grachten van Schiedam. 

De te zwemmen afstanden waren 6, 2,7 en 1,4 kilometer. De 6 km heeft een iets aangepaste en daardoor leukere route. De 1,4 km werd dit jaar voor het eerst ook opengesteld voor kids vanaf 12 jaar, zij konden deze afstand onder begeleiding afleggen. Ruim 100 jaar geleden werd deze zwemtocht al gehouden. Je zwemt tussen de molens uit lang vervlogen tijden. En bovenal tijdens de Brandersfeesten.