Samenvatting jaarwisseling voor hulpdiensten regio Rotterdam

Samenvatting jaarwisseling voor hulpdiensten regio Rotterdam

De politie heeft met de jaarwisseling een beroep moeten doen op ruim 1000 agenten. Vanwege het slechtere meer waren er minder mensen op straat aanwezig. In het werkgebied van de eenheid waren 90 aanhoudingen. Dit gebied omvat 32 gemeenten. De personen werden aangehouden voor o.a. openlijke geweldpleging, openbare dronkenschap, vernieling, brandstichting maar ook vuurwapenbezit. 

Op de Randweg werd oudejaarsavond bijna 500 kilo aan vuurwerk in een auto aangetroffen door agenten. Voor het gooien van vuurwerk op de Banierstraat naar beveiligers werden ook aanhoudingen verricht. In Dordrecht aan de Johannes Spaanstraat waren ruiten vernield bij een bejaardencentrum, de jeugd probeerden daar alsnog vuurwerk door naar binnen te gooien. De politie moest hier optreden. 

In Ouddorp meldde de politie een flinke vechtpartij tussen ongeveer 50 vechtersbazen. Een mortierbom in Spijkenisse ging niet af, deze moest onklaar worden gemaakt. De politie die hierbij ter plaatse kwam, trof nog eens 200 kilo illegaal en zelfgemaakt vuurwerk aan. Binnen de regio waren er wel opvallend veel voertuigbranden. 20 gingen er in vlammen op.  Een agente werd belaagd en kreeg een trap tegen haar bovenbeen aan, haar dienst kon ze wel afmaken. 

20 personen gooide vuurwerk in Rotterdam-Bloemhof naar brandweerpersoneel die een brandje moesten blussen. De brandweer heeft 840 keer moeten uitrukken op diversen meldingen. Op de Brielselaan is een medewerker van de RET mishandeld. Chef van de politie-eenheid Frank Paauw was vannacht aan het werk, zo ook burgemeester Aboutaleb en Hoofdofficier Marc van Nimwegen. "Door de inzet van 1000 agenten en alle andere hulpverleners zijn we er ook dit jaar weer in geslaagd de jaarwisseling beheerst te laten verlopen. Wanneer je evengoed naar de stroom incidenten kijkt zijn we nog ver af van een term als rustig".