Rotterdamse zaken in Opsporing Verzocht

Rotterdamse zaken in Opsporing Verzocht

De politie vraagt uw hulp bij het oplossen van drie overvallen. Deze gebeurden respectievelijk in Schiedam, Rhoon en Vlaardingen. Dinsdagavond in Opsporing Verzocht bij de AVRO.

Op donderdagochtend 12 januari 2012 werd een juwelier aan de Vondelstraat in Vlaardingen overvallen door twee mannen. Op het moment dat de eigenaar en een medewerkster in de reparatieruimte achterin de winkel waren, hoorden zij glasgerinkel. De eigenaar liep zijn zaak in en zag hoe twee mannen horloges meenamen uit de kapotgeslagen vitrine. Ze gingen er lopend vandoor in de richting van de Brederostraat.

Op 5 december 2011 vond een overval plaats op een woning aan de Havendam in Rhoon. Op het moment dat de 70-jarige bewoonster een pakketje in ontvangst nam, pakte de bezorger haar vast en duwde haar de woning in. Onder bedreiging van een vuurwapen eiste de overvaller geld. Er ontstond een worsteling, waarna een tweede overvaller binnenkwam en de woning doorzocht. Met geld en goederen uit de tas van het slachtoffer gingen de mannen ervandoor.

Op vrijdagmiddag 18 november 2011 werd een oud-ijzerhandel aan de Strickledeweg in Schiedam overvallen. Onder bedreiging van een mes en een pistool eisten twee mannen de inhoud van de kluis. Met het geld gingen de overvallers ervandoor.

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond uitgezonden op Nederland 1 om 21.30 uur. De herhaling is woensdag 21 maart om 11.15 uur op Nederland 2.