Rotterdamse agenten assisteren bij bevalling van een kerngezond meisje

Rotterdamse agenten assisteren bij bevalling van een kerngezond meisje

Ze probeerden nog een ziekenhuis te bereiken, maar daar was net te weinig tijd voor: een Rotterdams echtpaar bracht donderdagmiddag hun dochter ter wereld bij een tankstation aan de Capelseweg in Rotterdam met behulp van twee agenten. De aanstaande ouders waren in een auto onderweg naar een ziekenhuis en hadden wel door dat er haast gemaakt moest worden. “Ik ben aan het bevallen!”, riep ze bij een stoplicht naar twee agenten die ook in een auto zaten.  “Ze wilden naar het Erasmus MC, maar ik zag al dat we dat niet zouden halen.”, vertelt de agente die plaats nam in de auto van de ouders. Het IJsselland Ziekenhuis werd de nieuwe bestemming. Haar mannelijke collega reed met toeters en bellen voorop.

Op de Capelseweg in Capelle aan den IJssel werd duidelijk dat ook dat ziekenhuis niet gehaald zou worden. Er werd gestopt bij een tankstation. De medewerkers van het tankstation voelden haarfijn aan wat er stond te gebeuren. Ze sloten het filiaal en spanden linten zodat het terrein niet kon worden opgereden.

De baby kwam snel en gezond ter wereld en werd verwarmd met dekens uit de politiebus. Ambulancepersoneel bracht moeder en dochter alsnog over naar het ziekenhuis waar het goed met hen gaat. De Eenheid Rotterdam feliciteert de kersverse ouders met hun kerngezonde dochter.