Rotterdammer opgepakt na rellen Schilderswijk Den Haag

Rotterdammer opgepakt na rellen Schilderswijk Den Haag

De politie is een groot onderzoek gestart naar de ongeregeldheden in de Schilderswijk. Dinsdag 7 en woensdag 8 juli hield de politie nog eens vier verdachten aan op verdenking van bedreiging. Eerder deze week werden al drie verdachten in dit onderzoek aangehouden. Na de ongeregeldheden in de Schilderswijk werd een rechercheteam, onder leiding van een officier van justitie samengesteld dat zich bezighoudt met het onderzoek naar gepleegde strafbare feiten. Dit team hield dinsdag 7 juli omstreeks 17.30 uur een 29-jarige Rotterdammer in zijn woonplaats aan.

Bedreiging via social media
De politie hield woensdagochtend 8 juli in Leeuwarden een 35-jarige man aan. In Terneuzen werd rond 13.00 uur een 29-jarige man aangehouden. Ook in Amsterdam vatte agenten rond 13.00 uur een 31-jarige man in de kraag. De vier mannen worden verdacht van bedreiging en smaad via social media.

Onderzoek
Rechercheurs maken voor het onderzoek gebruik van onder andere verklaringen van getuigen en camerabeelden. De recherche is nog steeds op zoek naar camerabeelden van de ongeregeldheden. Inmiddels hebben zij al diverse beelden van burgers binnengekregen via www.politie.nl. De politie verwacht de komende weken nog veel meer aanhoudingen te verrichten op basis van die beelden.

Aanhoudingen
Na de rellen in de Schilderswijk hielden agenten op verschillende dagen in totaal 243 verdachten aan waarvan 83 minderjarigen. Met de nu aangehouden vier verdachten en de drie die eerder deze week zijn aangehouden, komt het totaal op 250 verdachten.