Rotterdammer aangehouden voor vuurwapenbezit Stationssingel Rotterdam

Rotterdammer aangehouden voor vuurwapenbezit Stationssingel Rotterdam

De 22-jarige Rotterdammer bij wie 30 november in zijn auto een vuurwapen werd aangetroffen, is woensdagmiddag rond 15.15 uur aangehouden. Dit gebeurde onder het oog van vele treinreizigers en passanten op de Rotterdamse Stationssingel. Maandagavond 30 november controleerden agenten op de Rotterdamse Vuurplaat twee mannen die in een auto zaten. Tijdens de controle stapte de bijrijder in de auto en reed weg waarbij een agent zichzelf in veiligheid moest brengen. Een achtervolging eindigde in de Persoonshaven waar de 21-jarige Rotterdammer na een vluchtpoging te voet werd aangehouden. In de auto vonden agenten een vuurwapen. Door de achtervolging van de vluchtende Rotterdammer werd de oorspronkelijke bestuurder niet aangehouden. Wapenbezit en gebruik is een bijzonder ernstig feit en een officier van justitie gaf toestemming voor zijn aanhouding buiten heterdaad.

Asociaal rijgedrag
Woensdagmiddag viel een automobilist nabij de Stationssingel op door asociaal rijgedrag. Surveillerende agenten wilden de bestuurder aan de kant zetten. Hij stopte zelf al, midden op het zebrapad van het Centraal Station, kennelijk om een passagier uit te laten stappen.

Vuurwapengevaarlijke verdachte
De agenten controleerden de 22-jarige Rotterdamse automobilist. Toen hen via het opvragen van gegevens duidelijk was dat de Rotterdammer gesignaleerd stond én bovendien als vuurwapengevaarlijk moest worden gezien, ondernamen ze direct actie via een benaderingstechniek gevaarlijke verdachte (BTGV). Bij zo’n BTGV richten agenten voor hun eigen veiligheid en die van omstanders een vuurwapen op de aan te houden verdachte, van wie ze mogen aannemen dat deze een vuurwapen voor direct gebruik gereed heeft. De verdachte werd uit de auto gepraat. Hij moest geknield zitten en daarbij volgens de procedure ook op zijn buik liggen. De Rotterdammer werd vervolgens geboeid naar een politiebureau overgebracht.

Veiligheid agenten en omstanders
Terwijl agenten hun vuurwapen op de verdachte gericht hadden, bemoeide een 26-jarige omstander zich met de aanhouding. Zonder kennis van de procedure en de vuurwapengevaarlijke aard van de verdachte. Hij bracht daarmee zichzelf, de verdachte en agenten in gevaar. Na twee keer te zijn weggeduwd en gesommeerd zijn te vertrekken, is hij aangehouden. Na verhoor accepteerde hij later die avond een transactie van 175 euro.

http://www.mediatv.nl/nieuws/15884/