Rotterdammer (21) in kraag gevat na politieachtervolging in Gouda

Rotterdammer (21) in kraag gevat na politieachtervolging in Gouda

De politie heeft woensdag in Gouda even na 02.30 uur een 21-jarige Rotterdammer aangehouden na een achtervolging. De politie kreeg om 02.30 uur de melding dat twee inzittenden van een auto op de Juliana van Stolberglaan bivakmutsen droegen. 

Agenten reden op de Nieuwe Gouwe Oost Zijde toen de betreffende auto voorbij reed richting het Bolwerk. Hierop werd direct de achtervolging ingezet en verhoogde de bestuurder van het voertuig zijn snelheid naar ruim 100 km/uur. De bestuurder negeerde een stopteken, sloeg rechtsaf de Wachtelstraat in waarna hij uit de bocht vloog over het verdrijvingsvlak. Ondanks de optische- en geluidssignalen reed de auto door en sloeg linksaf de Prins Hendrikstraat in. De achtervolging ging vervolgens door de wijk en in een bocht op de Herenstraat verloor de bestuurder de controle over de auto waarna hij tegen een aantal bouwhekken reed. Hierna sprongen de twee mannen uit de auto en renden weg. 

Op de Herenstraat kon de Rotterdammer worden aangehouden. De tweede persoon wist te ontkomen. De politie doet verder onderzoek en heeft de auto in beslag genomen.