Rotterdam-Zevenkamp decor van grote politieactie (video)

Rotterdam-Zevenkamp decor van grote politieactie (video)

Bij de grootschalige politieactie op de Zevenkampse Ring in Rotterdam zijn meerdere personen aangehouden en werden diverse auto's in beslag genomen. In samenwerking met de Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en de gemeente hield de politie een grote controle in de wijk Zevenkamp, ondermijnende criminaliteit stond tijdens de controle centraal. 

De belastingdienst heeft tussen 15:00 en 22:00 uur meer dan tien auto's in beslag genomen en werd samen met de gemeente Rotterdam voor meer dan 40.000 euro aan openstaande kosten geïncasseerd. Tijdens de actie werden ook diverse wapens zoals pepperspray, messen en een slagwapen aangetroffen. 

Twee 23-jarige Rotterdammers werden aangehouden toen zij gripzakjes cocaïne uit het raam gooiden toen ze een volg teken van de politie kregen, bij eerdere controles werd ook cocaïne aangetroffen.

Gedurende de actie werden twee auto's in beslag genomen die voorzien waren van een verborgen ruimten waarin vaak verboden middelen verstopt worden. In totaal liepen vier automobilisten tegen de lamp die onder invloed achter het stuur zaten, enkele bestuurders die geen rijbewijs bleken te hebben mochten hun weg lopend vervolgen.