Rotterdam loopt opnieuw warm voor geslaagde Roparun

Rotterdam loopt opnieuw warm voor geslaagde Roparun

Ruim 8000 deelnemers onderverdeeld in 309 teams uit heel Nederland finishten maandagmiddag op de Rotterdamse Binnenrotte. De teams zijn zaterdag vertrokken uit Parijs en Hamburg om vervolgens de estafetteloop voor het goede doel te volbrengen in de Maasstad. De organisatie met vele vrijwilligers vertrok vrijdagochtend al vanaf Ahoy. 

Op kleine incidenten na onderweg is het een fantastische loop geweest. Mede name het gunstige weer van de afgelopen dagen bracht de Roparun veel publiek op de been. Zaterdagavond waren er grote feesten in o.a. Zele en Zutphen voor de deelnemers. Vanmorgen vroeg keek men al uit om in Rotterdam te eindigen en weer herenigd te worden met familie en bekenden. Dit keer niet op de Coolsingel, vanwege werkzaamheden week de organisatie uit naar de nabijgelegen Binnenrotte. 

Het geld wat wordt opgehaald tijdens de Roparun wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". 

De stand maandagmiddag aan opbrengsten stond op 2.682.675,42 euro.

Het jaarlijks evenement kon men ook volgen via meerdere zenders op televisie en radio, waaronder het eigen Roparun Radio.