Roteb strooit dubbel zoveel strooizout in Rotterdam

Roteb strooit dubbel zoveel strooizout in Rotterdam

De gladheidbestrijders van de Roteb zijn ook zaterdagavond weer met strooiwagens de weg op geweest. Door bevriezing de komende nacht met temperaturen van -3 tot -5 graden kan het verraderlijk glad worden door opgevroren weggedeelten. Ook vanavond kan er nog sneeuw vallen. Op de lokale wegen zal ook vannacht weer flink zout gestrooid gaan worden. 

In plaats van 10 gram zout wat uit de schoep valt zal dit vannacht worden ge├»ntensiveerd naar 30 gram. Een strooiwagen maakt zijn ronde in zo'n anderhalf uur tijd. Afhankelijk van de wagen gaat er 1 of 2 kuub zout aan boord wat wordt uitgestrooid. De enorme voorraad strooizout aan de Schuttevaerweg in Rotterdam is zaterdag tot twee maal toe uitgestrooid. Na iedere dienst worden de strooiwagens goed schoongespoten en ontdaan van resten zout. 

Het blijft oppassen de komende dagen voor vooral brom- fietsers, scooters en voetgangers, de aangevroren sneeuwresten gaan niet snel verdwijnen door de lage temperaturen. Een lichtpuntje, morgen wacht ons een zonnige dag waarbij de temperatuur nauwelijks boven het vriespunt zal uitkomen.