Reddingsbrigade Hellevoetsluis jubileert met spectaculaire demo op Haringvliet (video)

Reddingsbrigade Hellevoetsluis jubileert met spectaculaire demo op Haringvliet (video)

Zaterdag was er een spectaculaire demo van de Reddingsbrigade Hellevoetsluis op het water van het Haringvliet. Voorafgaand werd er op de post aan de Kanaalweg Oostzijde het nieuwe uniform gepresenteerd voor de bewakingsploeg. Met het 40-jarig jubileum werd er vandaag flink uitgepakt door de redders op het water. 

Tijdens de demo op het Haringvliet werd al het materiaal gepresenteerd en werd een scenario nagespeeld van een explosie op een schip waarna brand uitbrak. Daarbij vielen meerdere slachtoffers, die zich deels in veiligheid konden brengen aan land, maar ook via een reddingsvlot. Slachtoffers werden per brancard afgevoerd, enkele moesten worden gereanimeerd. De slachtoffers werden zeer goed nagespeeld door de Reddingsbrigade. 

Een SAR helikopter van de NHV (Noordzee Helikopters Vlaanderen) werd ingezet om een opvarende te redden in een vlot. Omdat het vlot flink was afgedreven door de straffe wind werd het vlot eerst een stuk van de wal weggetrokken. De heli wist de opvarende op te pikken via een lijn en op de reddingboot neer te laten. Ook werden personen van de Reddingsbrigade vlak voor het strand neergelaten door de helikopter. 

De helikopter kwam iets wat vertraagd aan vanwege een defect aan de hoogtemeter. Hierdoor moest de heli eerst naar het Belgische Oostende voordat het richting Hellevoetsluis kon vliegen. De Reddingsbrigade Hellevoetsluis kan spreken over een geslaagde oefening met in de middag gunstige weersomstandigheden.