Reddingbootdag KNRM trekt veel bekijks

Reddingbootdag KNRM trekt veel bekijks

Vandaag was de dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM tijdens de Reddingbootdag. Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder onze 1.300 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar.

Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor echte reddingen en dankbare hulpverleningen. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. En voor die mensen is de Nationale Reddingbootdag.

Hoek van Holland
In Hoek van Holland was het een gezellige drukte bij het KNRM-station aan de Berghaven en directe omgeving. Bezoekers konden informatie krijgen bij de stand van de  KNRM en Reddingsbrigade. Ook allerhande nieuws van het Kustwachtcentrum was een welkome bijdrage. Donateurs mochten meevaren op een van de reddingboten van de maatschappij. In Hoek van Holland waren dat de Jeanine Parqui, de Koningin Juliana en van de Reddingsbrigade.

Stellendam
In Stellendam kon men zich verheugen met de komst van een SAR-helikopter voor spectaculaire demo's. Aan de kade van de Meester Snijderweg  kon men opstappen aan boord van reddingboot de Antoinette en ervaren hoe het ervaar om je als redder te verplaatsen in dit dankbare vrijwilligerswerk. Ook werden films vertoond in het boothuis en werden de kinderen zeker niet vergeten. Ook reddingboot Neeltje Struijs die dienst doet op het Haringvliet was naar Stellendam afgevaren. 

Ouddorp
Aan de Ouddorpse Haven trok men ook de nodige belangstellenden om het werk van de KNRM-redders te volgen. Grote publiekstrekker ook daar was een demonstratie met een reddingshelikopter welke in de praktijk veel samenwerkt met de KNRM voor reddingen op open water. Verder waren er demonstraties van onder andere het Flyboard team Nederland.

Dordrecht
In Dordrecht kon men een kijkje nemen in een ambulance en voorlichting krijgen. Kinderen mochten ook water spuiten, een brandweerwagen was speciaal daarvoor naar de Rijksstraatweg toegekomen. Ook in Dordt waren, net zoals op andere stations, demo's tussen reddingboten met SAR-helikopters. Ook de Veiligheidsregio ZHZ was vertegenwoordigt.

Hoeveel nieuwe donateurs vandaag zijn verwelkomt bij alle stations in Nederland is nog niet bekend.