Politiebus gecrasht tijdens achtervolging

Politiebus gecrasht tijdens achtervolging

Een politiebusje reed in de nacht van maandag op dinsdag een loods binnen, nadat het tijdens een achtervolging in een slip raakte. Hierbij raakte een agent lichtgewond. Op de Ommoordseweg wilde de politie een personenauto staande houden, na een overtreding van de bestuurder.

De bestuurder negeerde echter het stopteken en ging er vandoor. Met de politie op de hielen, reed de verdachte via de Pr. Rooseveltweg, de Eliotplaats en het Albert Schweitzerplantsoen zich klem op een bouwplaats. Het achtervolgende DHV-busje van de politie kwam hier in een slip en ramde een opslagloods. De automobilist en zijn bijrijder gingen er te voet vandoor. In een poging aan de agenten te ontkomen klommen zij het dak op van een verderop gelegen supermarkt. Dit had voor hen niet het gewenste resultaat want zij werden korte tijd later gearresteerd. De brandweer kwam ter plaatse om de verdachten van 19 en 20 jaar, met een hoogwerker naar beneden te halen.

Vermoedelijk lagen er gestolen goederen in de personenauto. Het voertuig werd voor nader onderzoek in beslag genomen. Ook de politiewagen werd weggetakeld.