Politie zoekt informatie brandstichting Rozenburg

Politie zoekt informatie brandstichting Rozenburg

In het onderzoek naar de brand bij de Plus-supermarkt aan de Emmastraat in Rozenburg, is de politie naarstig op zoek naar getuigen. Inmiddels is gebleken dat de brand, waarbij voor miljoenen schade werd aangericht, is aangestoken. De brand brak uit in de nacht van zaterdag 8 maart op zondag 9 maart 2014.

De supermarkt raakte zeer zwaar beschadigd en was een lange tijd gesloten voor herstel. Door de brand moesten vele Rozenburgers elders hun boodschappen doen. Afgelopen maandag 5 mei, na bijna twee maanden sinds de brand, kon de supermarkt weer open.

De politie is direct na de brand een onderzoek gestart. Er is een buurtonderzoek gehouden, verschillende getuigen zijn gesproken en camerabeelden zijn opgevraagd. Uit het onderzoek tot nu toe blijkt dat er vermoedelijk twee verdachten betrokken zijn geweest bij de brand.

Daders
Signalement verdachte 1:
- Man
- 25-40 jaar
- Blanke huidskleur
- Kort donker haar
- Kalend aan de voorzijde (inhammen zowel links als rechts)
- Stevig postuur
- Bol gezicht
- Jack zonder capuchon
- Over de lengte van de mouwen 1 streep
- Shirt met opdruk
- Lichtgekleurde broek

Signalement verdachte 2:
- Man
- 20-35 jaar
- Blanke huidskleur
- Kort haar
- Haarkleur lichter van kleur dan dader 1
- (kop) kleiner dan dader 1
- Mager postuur
- Jack met capuchon
- Shirt met v-hals

Bel de politie
De politie is naarstig op zoek naar mensen die deze mannen gezien hebben de betreffende nacht nacht. Ook als mensen anderszins iets is opgevallen wordt hen gevraagd contact op te nemen. Neemt u dan contact op met de politie eenheid Rotterdam via 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.