Politie start groot onderzoek naar dodelijke schietpartij Buitenhofstraat Rotterdam

Politie start groot onderzoek naar dodelijke schietpartij Buitenhofstraat Rotterdam

De politie is een grootschalig onderzoek gestart naar de dodelijke schietpartij in Rotterdam-West in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 juni. Bij deze schietpartij kwam een 27-jarige Rotterdammer om het leven nabij de kruising van de Essenburgstraat met de Buitenhofstraat. Zo'n twintig rechercheurs onderzoeken deze zaak. Diezelfde nacht heeft de politie twee mannen aangehouden die mogelijk betrokken zijn geweest bij de schietpartij. Twee Rotterdammers van 41 en 36 jaar werden in een Rotterdams ziekenhuis aangehouden. De 41-jarige man liet zich daar aan zijn schotverwondingen helpen. Het onderzoeksteam sluit meer aanhoudingen niet uit.

Rond 00.50 uur belden verschillende omwonenden in de ruime omgeving van de Buitenhofstraat met het alarmnummer omdat ze meerdere schoten hoorden. Op de Essenburgsingel, Weizichtstraat en de Essenburgstraat werden later door de politie hulzen aangetroffen. Vermoedelijk is er over en weer geschoten. Diezelfde nacht is er op meerdere locaties onderzoek gedaan door de forensische opsporing. Ook hebben politieagenten gesproken met diverse getuigen en wordt er een buurtonderzoek gedaan. Uit eerste onderzoek blijkt dat voorafgaand aan de schietpartij mogelijk onenigheid is geweest tussen de verdachten en het slachtoffer in de nabijheid van een theehuis. 

Oproep
De politie sprak al met enkele getuigen maar komt graag in contact met meer getuigen die mogelijk iets kunnen vertellen over wat er die nacht gebeurde. In het bijzonder ontvangt de politie graag tips van personen die meer weten over wat er is voorgevallen dat de aanleiding tot de schietpartij kan zijn geweest. Heeft u nog niet gesproken maar wellicht wel informatie die van belang kan zijn? Neem dan contact op met de politie. Dat kan via 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Anoniem informatie verstrekken via Team Criminele Inlichtingen kan ook: 06-44185358