Politie schiet bij aanhouding Oostplein Rotterdam (video)

Politie schiet bij aanhouding Oostplein Rotterdam (video)

De Rotterdamse politie heeft donderdagmiddag een 27- jarige man uit Dordrecht aangehouden na een korte achtervolging. Bij de aanhouding is door de politie meerdere keren geschoten. De politie kreeg het voertuig in beeld na een ANPR-hit, agenten probeerden hierop het voertuig te controleren op de Rotterdamse Maasboulevard. 

De bestuurder ging hierop er direct vandoor. Op de Slaak wilde de politie het voertuig tot stoppen dwingen, maar ging hij er opnieuw vandoor, nu achteruitrijdend. Agenten voelden zich hierop genoodzaakt om hun vuurwapen te trekken en losten enkele schoten.

Hierop staakte de man op het Oostplein zijn vluchtpolging en kon met behulp van een speciale aanhoudingstechniek voor gevaarlijke verdachten ingerekend worden. Het voertuig waar de man in reed bleek gestolen. Bij de aanhouding raakte niemand gewond.

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact met mensen die getuige waren van deze vlucht en die meer kunnen vertellen over het rijgedrag van de bestuurder deze middag. Dat kan via 0900-8844, 0800-700