Politie Schiedam zoekt verdachten zakkenrollerij en pinnen met gestolen pas

Politie Schiedam zoekt verdachten zakkenrollerij en pinnen met gestolen pas

Een 67-jarige vrouw doet op woensdag 25 februari haar boodschappen bij de Albert Heijn aan de Hagastraat in Schiedam. Het slachtoffer staat met een volle kar bij de kassa en vraagt de man achter haar of hij voor wil gaan. Hij staat daar namelijk met twee boodschapjes. Dit weigert hij en al snel wordt duidelijk waarom.

De man heeft andere bedoelingen en heeft daarvoor een handlanger bij zich. Deze tweede man staat nagenoeg achter het slachtoffer. De 67-jarige vrouw besteedt hier geen aandacht aan en rekent haar boodschappen af met haar pinpas.

Zij loopt vervolgens naar de balie waar ook de twee verdachten naartoe komen. Daar weten zij, zonder dat het publiek dit ziet, haar bankpas uit haar jaszak te halen. Het tweetal loopt dan naar de uitgang waar ze vermoedelijk ook nog een derde man seinen.

Pinnen
De verdachten pinnen binnen een uur op diverse locaties. Eerst nog bij een automaat in de AH zelf. Daarna bij de ABN AMRO pinautomaat aan het Land van Belofte in Schiedam. En ook nemen ze geld op in het Highlight casino op de 1e Middellandstraat in Rotterdam. Van deze transacties zijn beelden.

Informatie
Herken je de mannen? Of heb je andere informatie over deze zakkenrollerij en het pinnen met een gestolen pas? Neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844. Of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.