Politie Schiedam zoekt getuigen van brute poging tot straatroof

Politie Schiedam zoekt getuigen van brute poging tot straatroof

Donderdagavond 3 september raakte een 32-jarige vrouw lichtgewond aan haar been toen een nog onbekende man haar tas probeerde te stelen. De politie is op zoek naar getuigen. Het slachtoffer reed rond half elf op haar fiets over de Van Ostadelaan toen ze werd benaderd door een onbekende man. Hij had een mes in zijn hand en eiste de tas van de 32-jarige Schiedamse. De verdachte maakte stekende bewegingen en raakte de vrouw daarbij in haar bovenbeen. Door gegil van de vrouw kwam iemand naar buiten. De verdachte ging er daarop zonder tas vandoor in de richting van de Ruysdaellaan. De vrouw raakte niet ernstig gewond.

Signalement
De verdachte was ongeveer 20 jaar oud, was zo'n 1.75 m lang en had een pokdalig gezicht. Hij droeg donkere kleding, een gebreide grijze muts en reed op een herenfiets.

Getuigenoproep
Slaat u aan op dit signalement? Heeft u die avond op de Ostadelaan, of in de omgeving, iets opvallends gezien? Of weet u meer over deze grove poging tot een beroving? Neem dan alstublieft contact met de politie via 0900-8844. Of via M. 0800-7000.