Politie houdt 28 personen aan tijdens Zomercarnaval Rotterdam

De politie heeft tijdens het Zomercarnaval vrijdag en zaterdag in totaal 28 aanhoudingen verricht in de Maasstad. Een persoon werd vanwege een mishandeling vrijdagavond al aangehouden.

Zaterdag overdag en avond zijn 27 arrestaties verricht door agenten voor met name openbare dronkenschap en het niet tonen van een geldig identiteitsbewijs. De man die vrijdag is aangehouden klom over hekken heen tijdens de Battle of the Drums en mishandelde een beveiliger. Hierop werd de man aangehouden.

Zaterdagmiddag omstreeks 17:15 uur werd er een schot gelost op de Coolsingel. De schutter is niet meer aangetroffen. Er raakte niemand gewond. Bij een tweede schietincident om 20:45 uur op de Van Oldebarneveltplaats ter hoogte van de Coolsingel vielen er drie gewonden bij een schietpartij. Een man werd door de politie neegeschoten nadat deze kort daarvoor iemand neerschoot. Een vrouw die in het tumult vluchtte kwam ten val en raakte ook gewond.

De politie heeft 3 verdachten aangehouden voor deze schietpartij, een 26-jarige man uit de Nederlandse Antillen, een 21-jarige man uit Gulpen en een 42-jarige man uit Leeuwarden. De politie wist een vuurwapen veilig te stellen na de schietpartij.

Zaterdagavond om 22:45 uur kwam een melding binnen van een steekpartij op de Witte de Withstraat. Daarbij raakte een 29-jarige Rotterdammer gewond na een onenigheid bij een cafe. De politie heeft ook dit incident in onderzoek en is op zoek naar getuigen of mensen die beelden ter beschikking hebben.

Jefim2.jpg

0hWlZW.JPG