Politie grijpt in na vuurwerkoverlast Rotterdam-Oost

Politie grijpt in na vuurwerkoverlast Rotterdam-Oost

Van het weekend en ook gisteren kwamen bij de politie veel meldingen binnen van vuurwerkoverlast in de omgeving van de Mangaanstraat in Rotterdam. Politie ging daar diverse malen op af om de overlast te doen stoppen. Aanleiding voor het vuurwerkgebruik leek te liggen in het overlijden van de eigenaar van een bedrijf dat in die straat gevestigd is.

Dinsdag vond er na de uitvaart een herdenking voor de overledene plaats. De wijkagent sprak met de familie af dat daarbij geen vuurwerk meer afgestoken mocht worden. Aan die afspraak bleken de genodigden zich niet te houden. Er klonken weer knallen, vermoedelijk van zwaar illegaal vuurwerk. Na alle klachten van omwonenden en de diverse in de wind geslagen waarschuwingen van de politie, werd besloten op te treden.

De zo’n 60 bezoekers werden gevraagd te vertrekken. Het merendeel voldeed daaraan, maar een aantal mensen probeerde door de linie van politieagenten heen te lopen. Toen zij opstandig bleven onder de aanwijzingen van de agenten, was de politie genoodzaakt de lange wapenstok te gebruiken om de openbare orde weer terug te laten keren. Twee Rotterdammers van 19 en 34 jaar zijn aangehouden voor belediging.