Politie en Defensie doen in Ruinen onderzoek in moordzaak Yasmeen

Politie en Defensie doen in Ruinen onderzoek in moordzaak Yasmeen

Op verzoek van de Rotterdamse politie gaan speciale teams van het Ministerie van Defensie op 31 maart onderzoek doen op twee locaties in Ruinen (Drenthe). De teams gaan zoeken naar sporen en/of voorwerpen die te maken hebben met een onderzoek naar de om het leven gebrachte Rotterdamse vrouw Yasmeen.

Yasmeen werd op 26 januari 2015 in Rotterdam als vermist opgegeven. De politie ging direct uit van een zorgwekkende vermissing en een team rechercheurs onderzocht de zaak. Dat onderzoek bracht het team naar Ruinen, waar rechercheurs op 12 februari haar stoffelijk overschot in een bosperceel nabij Ruinen (Drenthe) aantroffen. Diezelfde avond is haar echtgenoot, een 26-jarige Rotterdammer, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar dood.

Afgesloten 

Defensie en politie gaan op 31 maart zoeken op de locatie waar Yasmeens stoffelijk overschot werd aangetroffen en op een nabijgelegen parkeerterrein. Beide locaties zullen gedurende die onderzoeken voor alle verkeer afgesloten zijn. Het gaat om het parkeerterrein aan de N375 en een bosperceel tussen Ruinen en Pesse.

Opsporing Verzocht 

Op 7 april besteedt het TV programma Opsporing Verzocht aandacht aan het onderzoek naar de dood van Yasmeen. Onder andere wordt kijkers gevraagd wie Yasmeen op zaterdag 24 of zondag 25 januari nog heeft gezien, er wordt informatie over de gebeurtenissen dat weekeinde gegeven, en kijkers wordt gevraagd wie op 25 en 26 januari in Ruinen iets opvallends heeft gezien. Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op NPO 1 en begint om 20.30 uur. Op woensdag wordt de herhaling op NPO 2 om 11.40 uur uitgezonden.