Politie: Deze week Social Media Week #SMW

Politie: Deze week Social Media Week #SMW

Wellicht heeft u erover gelezen of gehoord: van 22 t/m 26 september wordt in Rotterdam de Social Media Week (SMW) georganiseerd. Tijdens dit internationale congres, dat tegelijkertijd plaatsvindt in diverse grote steden in de wereld, praat iedereen elkaar bij over de nieuwste ontwikkelingen in het social media landschap. 

De crème de la crème op dit gebied is dan ook aanwezig, als spreker of als bezoeker. Als politie zijn we ook vertegenwoordigd op dit congres en grijpen we de Social Media Week aan voor een aantal leuke, nieuwe online acties op onze eigen social media kanalen.

Dinsdag 23 september om 14.00 uur geeft Martine Vis van politie Eenheid Rotterdam, zelf ook zeer actief op social media, op het congres een presentatie over de aanpak en de rol van social media in politiewerk. Daarnaast vertelt Arnoud Grootenboer, projectcoördinator social media en actief twitteraar, over de werkwijze van ‘twitcops’. Boudewijn Mayeur, wijkagent in eenheid Limburg, laat deze dag zien hoe hij digitaal de interactie aangaat met de jeugd in zijn wijk. Wilco Berenschot, wijkagent in Rotterdam-West is zelf aanwezig op het congres met zijn mobiele wijktafel.

De politie Eenheid Rotterdam grijpt de Social Media Week aan om extra actief te zijn op social media. Zo worden er dagelijks nieuwe filmpjes online gezet, waarmee het werk van de politie op de voet wordt gevolgd. Via Facebook, Twitter en politie.nl wordt een cold case hernieuwd onder de aandacht gebracht en burgers kunnen deze week live chatten met politiemensen.

Diverse presentaties van het congres zijn live te volgen via www.livestream.com Ook die van Martine Vis en Arnoud Grootenboer. Het programma van SMW is te vinden via www.socialmediaweek.org/rotterdam.

Hou onze politiekanalen in de gaten om meer te weten te komen over de politie en social media of om mee te doen aan de live chats:  www.facebook.com/politierotterdamwww.twitter.com/politie_rdam,www.youtube.com/politierroost.